Online Eğitimin Sürdürülebilirliği

Birleşmiş Milletler Turizm Komitesi yeni seri online eğitim toplantılarını başlattı. Bu toplantıların amacı toplum sorumluluğu, iklim değişikliği, gıda ve su tüketimine odaklanarak insanları bilinçlendirmek.

Kurslar Birleşmiş Milletler Turizm Komitesiyle Segovya’da ki IE Üniversitesi (Universidad Instituto de Empresa) iş birliğiyle, Turizm Online Akademi’de (TOA) başlatıldı.

Universidad Instituto de Empresa

Herkese açık olan Online Kurslar ‘ın (Massive Open Online Courses) dört tanesi özellikle sürdürülebilirliğin üretim ve tüketim üzerindeki etkilerinin öğrenimini hedeflemektedir.

Eğitimin odaklandığı konular:

 Enerji ve iklim değişikliği

Konukların beğenisini sağlamak için tutumlu enerji kullanımı ve sera gazlarının azaltılması konusunda daha fazla adım atmak. Turizm endüstrisinin iklim değişikliği ve karbon salımı ile mücadeledeki önemli rolünü özümsemek.

Yeme içme yönetimi

Bu alanda sürdürülebilir deneyler atık gıdayı en aza indirebilir. Yerel ekonomilerin desteklenmesi, sağlıklı gıdalara yönelmek ve daha mütevazı tüketim yolları seçmek şüphesiz etkili olacaktır.

 

 

Verimli su kullanımı

Dünyanın bir çok yerinde su kaynakları azalırken, online eğitim sayesinde ağırlama sektörü su israfını azaltacak ve verimliliği artıracaktır.

Toplum dayanışması

Yerel halk ile yapılacak iş birliği yukarıda sıralanan tüm hedeflerin gerçekleşmesinde, modellerin yerleşmesinde, güçlü turizm deneylerinin yapılmasında hayati rol oynayacaktır.

Birleşmiş Milletler Turizm Online Akademisinde verilecek tüm kurslar ücretsiz olacak ve kursu tamamlayanlara sembolik bir ücret karşılığında sertifika verilecektir.